Metoda Pracy Klockami Numicon – cz.1 i cz.2

KLOCKI NUMICON
Kurs I i II stopnia

🔍 Czym jest kurs? Terapią, zabawą oraz nauką – czyli rozwijaniem myślenia matematycznego metodą „Numicon”.

👩‍🏫 Dla kogo przeznaczony jest kurs?
Dla nauczycieli przedszkolnych i wczesnoszkolnych, dyrektorów przedszkoli i szkół, rodziców oraz studentów pedagogiki.

🎓 Kto prowadzi kurs?
Katarzyna Sulima – Absolwentka Ateneum – Akademii Nauk Stosowanych w Gdańsku. Trener umiejętności społecznych oraz szkoleniowiec. Osoba, która przeprowadziła badania naukowe na temat kształtowania się pojęć matematycznych u dzieci w oparciu o pracę metodą Numicon, która jest także twórczynią serii książeczek Numicon.

🧠 Jak wygląda nauka z klockami NUMICON?
Nauka z NUMICON pomaga zrozumieć pojęcia matematyczne, nawet te najbardziej skomplikowane. To świetna pomoc edukacyjna, dzięki której dzieci uczą się matematyki poprzez wszystkie zmysły, poczynając od najmłodszych lat. Klocki te można wykorzystywać podczas różnorodnych zabaw, nawet podczas codziennych czynności, np. podczas posiłków. Dzieci mogą eksperymentować z klockami i innymi przedmiotami do przeliczania, opisując swoje działania i spostrzeżenia. Nauczyciel może wyciągać wnioski na temat poziomu rozwoju wiedzy matematycznej swoich uczniów, a NUMICON przedstawia prawidłową kolejność działań wprowadzających wiadomości i umiejętności matematyczne.

TERMINY KURSÓW:
kurs I stopnia 20.05.2024
kurs II stopnia 27.05.2024
oba kursy w godz. 19:00-21:00.

SZCZEGÓŁY I ZAPISY: https://tiny.pl/dcxb5

Zapraszamy do kontaktu:
📧 mail: info@fundacjafascynacje.pl
📞 tel.: 733 088 825 (wt. 13-18, czw. 9-14)