O DEPRESJI. Gdy życie boli i uwiera – oczami psychologa-terapeuty – Psycholog mgr Łukasz Gnioch

Szkolenie „O DEPRESJI. Gdy życie boli i uwiera – oczami psychologa-terapeuty” to płatne spotkanie online organizowane przez Fundację FASCYNACJE

29 marca 2022 w godzinach 19:00 – 21:00 – wolne miejsca

Wydarzenie na Facebooku: tutaj

Formularz zgłoszeniowy: tutaj

DEPRESJA – każdy zna to słowo. To choroba duszy, stan umysłu, a także stan, w którym organizm fizycznie i somatycznie reaguje zupełnie inaczej niż zwykle. Depresja „zjawia się” nieproszona i przez nikogo nieoczekiwana.
Bardzo ważne, aby odczytywać wysyłane nawet najmniejsze sygnały przez osoby dotknięte depresją i szybko reagować.
Dla kogo?
Dla nauczycieli, dyrektorów placówek edukacyjnych, rodziców, studentów pedagogiki, rodzin zastępczych i wszystkich tych, którzy chcą mieć profesjonalną wiedzę z zakresu szybkiej reakcji na depresję u dzieci i młodzieży.

Kiedy?
29 marca 2022 roku o godz. 19.00-21.00 lub w dogodnym momencie – dostęp do nagrania 30 dni

Organizator kursu:
Fundacja Na Rzecz Dziecka i Rodziny FASCYNACJE

Prowadzący szkolenie: mgr Łukasz Gnioch
Sam o sobie mówi: „Jestem psychologiem i w swojej pracy koncentruję się na indywidualnym podejściu do każdego problemu, z którym zgłaszają się do mnie osoby potrzebujące wsparcia. Podczas spotkań z osobami, które doświadczają kryzysów w różnych obszarach swojego życia wykorzystuję narzędzia z wielu teorii i nurtów, m.in.: poznawczo- behawioralne, systemowe, analizy transakcyjnej, terapii schematów oraz dramy stosowanej, m.in teatr forum, stymulatory. Doświadczenie terapeutyczne 14 letnie zdobywałem podczas pracy w Powiatowym Ośrodku Wparcia, Domu Pomocy Społecznej, Warsztacie Terapii Zajęciowej, Środowiskowych Domach Samopomocy z osobami zmagającymi się z problemami w sferze psychiki: schizofrenia, choroba afektywna dwubiegunowa, organiczne zaburzenia nastroju, zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne, depresja, demencja, a także osobami z zaburzeniami osobowości uzależnionymi od różnych substancji psychoaktywnych. Moja praca zawodowa związana jest również z realizacją projektów unijnych i szkoleń terapeutów na terenie całej Polski oraz wystąpień webinarowych, do których jestem zapraszany. Przez 7 lat przy Stowarzyszeniu „Na tak” realizowałem zajęcia choreoterapeutyczne (arteterapeutyczne) dla osób dorosłych z zespołem Downa. Swoją wiedzą dzielę się również ze studentami Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu, podczas prowadzenia dla nich zajęć ćwiczeniowych z zakresu psychoonkologii. Ukończyłem kursy i szkolenia w zakresie uzależnień, terapii schematów, dramy stosowanej, teatru w terapii, muzykoterapii, diagnozy ofiar i sprawców przemocy, kontroli emocji oraz inne w zakresie umiejętności społecznych i terapeutycznych, a także moduły zakończone egzaminem:
– zaburzenia osobowości,
– psychoterapia: poznawczo- behawioralna, systemowa, psychodynamiczna, gestalt,
– psychologia kliniczna dzieci i młodzieży,
– praktyka kliniczna w psychiatrii,
– metody badawcze w psychologii klinicznej,
– kryzysy rozwojowe i egzystencjalne,
– podstawy interwencji kryzysowej,
– psychopatologia i pomoc psychologiczna,
– zaburzenia afektywne i nerwicowe,
– etyka zawodu psychologa,
– uzależnienia,
– zaawansowana psychologia procesów afektywnych i poznawczych,
– zaburzenia psychosomatyczne,
– zaburzenia dzieci i młodzieży, zaburzenia w rodzinie,
– analiza transakcyjna jako koncepcja wyjaśniająca funkcjonowanie człowieka w różnych sytuacjach życiowych,
– diagnoza psychologiczna zaawansowana,
– psychologia rozwoju człowieka w cyklu życia,
– psychologia społeczna.
W czasie pandemii COVID- 19 zaangażowany jestem we wparcie pielęgniarek i położnych na infolinii telefonicznej. Udzielałem wypowiedzi podczas wywiadów do telewizji TVN, TVN 24 oraz Polsat News, które związane były z emocjami towarzyszącymi pandemią COVID-19. Prowadzę konsultacje indywidualne oraz par i rodzin. Jeżeli doświadczasz kryzysu w jakimkolwiek obszarze swojego życia na każdym jego etapie, np. problemach pojawiających się w relacji partnerskiej, nie możesz poradzić sobie z odejściem kogoś bliskiego, masz niskie poczucie własnej wartości, problem z akceptacją swojego ciała, albo nie radzisz sobie z zachowaniami swojego dorastającego dziecka/nastolatka, itp. zapraszam do kontaktu.
Swoją pracę psychologiczną poddaję superwizji oraz ciągle podnoszę swoją wiedzę i kwalifikacje biorąc udział w różnego rodzaju szkoleniach, warsztatach, konferencjach na terenie całej Polski, by efektywniej towarzyszyć Państwu w zmianach podczas naszej wspólnej pracy w moim gabinecie.”

Ile inwestujesz?
2 godziny zegarowe – 109 zł/ os.

Forma płatności:
Numer konta do uiszczenia opłaty za szkolenie
Fundacja Na Rzecz Dziecka i Rodziny FASCYNACJE
ul. Ks. Leona Miszewskiego 17, lok. 100, 80-239 Gdańsk
mBank 30 1140 2004 0000 3102 7910 7477

W tytule proszę podać: Imię i nazwisko z rejestracji oraz O DEPRESJI

Faktura – należy prawidłowo zaznaczyć w formularzu zgłoszeniowym chęć otrzymania faktury oraz podać wszystkie dane.
Fakturę otrzymają Państwo na adres e-mail po uiszczeniu opłaty.
Jeśli płatnikiem jest pracodawca – szkoła / przedszkole – termin płatności 5 dni od wystawienia faktury.
UWAGA!
Z uwagi na ograniczoną ilość miejsc na szkoleniu, o udziale decyduje kolejność zgłoszeń oraz kolejność uiszczenia opłaty.

Co otrzymasz?
* Pakiet cennych informacji z zakresu szkolenia
* Certyfikat ukończenia szkolenia

W razie pytań możesz się skontaktować:
Dorota Jankowiak-Dąbrowska
szkolenia.fundacjafascynacje@gmail.com