Wakacyjne Turnusy Treningu Umiejętności Społecznych

Trening Umiejętności Społecznych Goldsteina wg R. Emmena i M. Plasmeijer’a to oparta na teorii kognitywnego nauczania społecznego forma regularnego treningu grupowego.

Wakacje to idealny czas na podniesienie kompetencji społecznych oraz rozwinięcie umiejętności z zakresu rozpoznawania emocji. Udział w wakacyjnym treningu daje szansę na zdobycie podstaw umiejętności radzenia sobie w sytuacjach społecznych, zanim rozpocznie się kolejny rok nauki, a przy okazji umożliwiają dzieciom kontakt z rówieśnikami. Zajęcia prowadzone są w sposób atrakcyjny dla dzieci, są połączeniem dobrej zabawy z nauką niezbędnych w życiu każdego człowieka umiejętności.

Terminy turnusów:
Turnus I 16 sierpnia – 20 sierpnia 2021 w godzinach 10:00 -12:30
Turnus II 16 sierpnia – 20 sierpnia 2021 w godzinach 16:30 -19:00
Turnus III 23 sierpnia – 27 sierpnia 2021 w godzinach 10:00 – 12:30
Turnus IV 23 sierpnia – 27 sierpnia 2021 w godzinach 16:30 – 19:00

Grupa TUS 3- 6 dzieci

Limit miejsc – ograniczony.

Dla kogo edycja wakacyjna?
Trening Umiejętności Społecznych w Fundacji FASCYNACJE to psychoedukacyjne zajęcia grupowe dla dzieci w wieku 7-12 lat, które mają szeroko rozumiane trudności w interakcjach społecznych.
Mogą to być m.in. kłopoty w inicjowaniu i podtrzymywaniu relacji, wycofanie społeczne czy trudności w regulowaniu emocji (np. lęku, złości). Jest to również forma zajęć szczególnie polecana dla dzieci i młodzieży ze spektrum autyzmu i ADHD.

TUS – turnus wakacyjny
Cały tydzień podczas zajęć trwających 3 godziny treningowe dziennie rozwijamy różnorodne umiejętności: zawieranie znajomości, inicjonowanie rozmowy, słuchanie i zadawanie pytań, odmawianie, reagowanie na krytykę, wyrażanie krytyki oraz dyskutowanie. Ponadto skupiamy się także na emocjach, uczuciach i potrzebach – dzieci i młodzież uczestniczące w TUS-ach uczą się rozpoznawania i okazywania swoich emocji czy potrzeb w sposób nie tylko skuteczny, ale również akceptowalny społecznie. Co więcej, nasze ćwiczenia to dla dzieci świetna okazja do wypracowania strategii radzenia sobie ze swoimi problemami: np. głębokie przeżywanie porażki. Młodzi ludzie uczą się jak adekwatnie reagować na zaczepki innych czy pohamować własną złośliwość. To sprawia, że zaczynają podchodzić bardziej konstruktywnie do rozwiązywania konfliktów z rówieśnikami. Starają się czekać na swoją kolej, wysłuchiwać poleceń do końca oraz ponosić konsekwencje swoich działań.

Organizator kursu:
Fundacja Na Rzecz Dziecka i Rodziny FASCYNACJE

Koszt jednego turnusu – 800 zł / os.

UWAGA!
Przy wypełnieniu formularza do dnia 05 lipca 2021 otrzymujesz rabat 50 zł zł/os.
Forma płatności:
Numer konta do uiszczenia opłaty za TUS wakacyjny
Fundacja Na Rzecz Dziecka i Rodziny FASCYNACJE
ul. Ks. Leona Miszewskiego 17, lok. 100, 80-239 Gdańsk
mBank
30 1140 2004 0000 3102 7910 7477
Faktura – należy prawidłowo zaznaczyć w formularzu zgłoszeniowym chęć otrzymania faktury oraz podać wszystkie dane.
Fakturę otrzymają Państwo na adres e-mail po uiszczeniu opłaty.
W tytule proszę podać: Imię i nazwisko z rejestracji oraz TUS wakacyjny

Rejestracja TUTAJ

UWAGA!
Z uwagi na ograniczoną ilość miejsc na turnusach wakacyjnych, o udziale decyduje kolejność zgłoszeń oraz kolejność uiszczenia opłaty.

Cały dochód przeznaczamy na działalność statutową Fundacji FASCYNACJE

W razie pytań możesz się skontaktować:
Dorota Jankowiak-Dąbrowska

szkolenia.fundacjafascynacje@gmail.com