Zarząd Fundacji Fascynacje

Klaudia Malinowska – Prezes Zarządu Fundacji

Absolwentka psychologii zarządzania, obecna studentka pedagogiki. Wieloletni trener umiejętności zarządzania zespołem, komunikacji i sprzedaży. Swoje doświadczenie zdobywała w międzynarodowej firmie outsourcingowej oraz na licznych kursach i szkoleniach trenerskich.

mgr Monika Oleszczuk – Członek Zarządu

Jestem psychologiem, absolwentką jednolitych studiów magisterskich na Uniwersytecie SWPS w Sopocie. Pracuję w oparciu o Nurt Terapii Skoncentrowanej na Rozwiązaniach (TSR) oraz Racjonalnej Terapii Zachowania (RTZ). Swoje doświadczenie zawodowe zdobywałam odbywając staże w placówkach zajmujących się ochroną zdrowia psychicznego i ośrodkach terapeutycznych związanych z leczeniem uzależnień. Swoją pracę opieram przede wszystkim na procesie aktywnego słuchania, wspierania w poszukiwaniu własnych umiejętności/zasobów, w budowaniu preferowanej przyszłości oraz szukaniu rozwiązań indywidualnie dostosowanych do własnych potrzeb. Zależy mi na budowaniu pełnej życzliwości relacji z drugim człowiekiem opartej na szacunku i zrozumieniu. Aktualnie jestem studentką studiów podyplomowych z psychologii uzależnień na Uniwersytecie SWPS w Poznaniu oraz kontynuuje II stopień szkolenia Terapii Skoncentrowanej na rozwiązaniach. W swoim codziennym życiu praktykuję medytację, afirmuję, dbam o nieustanny rozwój i pełen dobrostan biopsychospołeczny. Ponadto lubię czytać książki, jeździć konno, gotować oraz spędzać czas na świeżym powietrzu – wśród natury.

Kasia Stefanicka – Członek Zarządu

Jestem psycholożką oraz pedagożką wczesnej edukacji. Ukończyłam kursy z zakresu neuropsychologii klinicznej dziecka, arteterapii oraz diagnostyki m.in. trudności edukacyjnych. Doświadczenie zdobywałam w placówkach edukacji alternatywnej, centrum diagnozy i terapii, organizacjach pozarządowych. Najwięcej radości dostarcza mi praca z dziećmi i młodzieżą. W Fundacji prowadzę terapeutyczne zajęcia grupowe oraz indywidualne terapie psychologiczne. Praca z młodymi ludźmi daje mi nieskończoną satysfakcję, uczy cierpliwości i zrozumienia dla drugiego człowieka.

Anna Kamrowska – Członek Zarządu

Jestem psychologiem dzieci i młodzieży, terapeutą, diagnostą. Ukończyłam jednolite studia magisterskie na kierunku Psychologia na Uniwersytecie SWPS w Sopocie realizując specjalności: wspomagania rozwoju w edukacji i wychowaniu oraz psychoseksuologię. Pracuję z dziećmi i młodzieżą, organizując oraz prowadząc zajęcia wspierające kompetencje społeczne, oraz wspomagające rozwój emocjonalny i poznawczy; konsultacje dla rodziców, zajęcia terapeutyczne dla dzieci z całościowymi zaburzeniami rozwojowymi. Jestem praktykiem Dialogu Motywującego oraz metody Kids’ Skills, oraz trenerem TUS. Zajmuję się diagnozą psychologiczną dzieci i młodzieży.